Utbud för små scener

Hej och välkomna

till Kultur på Landsbygd. Ni som tillhör Bygdegårdarnas Riksförbund, Folkets Hus och Parker eller Våra Gårdar är välkomna att arrangera de föreställningar som erbjuds nedan. Tillsammans skapar vi en levande landsbygd.

Föreställningarna är anpassade för små scener i lagom längd och har paus så att publiken kan dricka kaffe och prata. Så ta chansen att duka upp kaffet i er gård och mötas över ett stycke god kultur och härligt svängig musik. Kontakta gärna Gunilla Fält, projektledare Kultur på Landsbygd, 070-348 13 21, gunilla(at)riksteaternvarmland.se.

Aktuella föreställningar ser du nedan.

 

Studiecirkel

Vi vill gärna att ni har en studiecirkel i anknytning till arrangemanget, t.ex. med två träffar före arrangemanget om marknadsföring, fördelning av arbetsuppgifter etc. och ett avslutande efter arr. med utvärdering. Man kan också ha en litteraturcirkel eller annat. Då har man möjlighet till ytterligare subventionering med 1.000 kr. Kontakta ert studieförbund och nämn detta vid bokning.

Vår meny

Välkomna att ta del av det utbud som erbjuds Värmlands arrangörsföreningar i vår, möjligt tack vare samarbete mellan Riksteatern Värmland och SAMSAM. Här nedan finns utvalda föreställningar som passar just era scener. Tack vare subventioner blir er kostnad 5.000 kr om inget annat står. Vi önskar att man samarbetar med ett studieförbund (om inte annat för STIM-regler) och om ni också har cirkel kring ert arrangemang (ni träffas ju några gånger ändå) så kostar föreställningen 4.000 kr.
Kontakta Gunilla Fält vid intresse: gunilla@riksteaternvarmland.se tel: 070-348 13 21

Utbud för  hösten 2018 och våren 2019

Och glöm inte att ni kan få 1000 kr rabatt vid studiecirkel.

Schlagadoff – Duo Danzeros

Schlagadoff! – en kompromisslös variete
Av Duo Danzeros cirkus och teater
Ett axplock av olika nummer ur SCHLAGADOFF!:
Ett kul nummer, en flexibel uppfinning, kullerbyttsmannen, Hubert, trolleri, bordsakrobatik och Sole Mio!

Se Stig – Johan Evertsson och Sven Benediktusson – Ingen märker Stigs närvaro. Det utmärker Stig. Se Stig heter föreställningen om den alldeles vanlige men osynlige Stig Valdemar Bengtsson. Stig blev inte vald sist. Han blev inte vald alls. En föreställning med monolog och underbar pianomusik. Kan bokas i oktober 2018. Se trailern och Läs mer här 

Vattnet
– en berättarföreställning efter Torgny Lindgrens novell.
En skådespelare på scenen. Allvar och humor blandas. En avskalad föreställning. Full av liv!
25 oktober kommer skådespelaren Kaj Ahlgren med sin föreställning till Hammarö. Det går att boka föreställningen till den 26 oktober eller längre fram i vår. ” magiskt, vi sitter andlösa,… //
”En pjäs med djup, inkännande och känsligt framförd av Kaj Ahlgren.”
Tips! Ha en studiecirkel där ni läser Torgny Lindgren

Allsångskväll
För kärlekens skull – en hyllningskonsert till Ted Gärdestad!
Bertil Engh & Bertil Andersson har ett förflutet i Pastellerna och när de kom upp till Stockholm och spelade in skivor hörde de tidigt talas om den unge superbegåvningen Ted. Om bl.a. detta och lite Ted-biografi berättar Bertil och Bertil mellan sångerna.

Lingonris i coctailglas
Musik och berättarföreställning. En resa i Monica Zetterlunds fotspår – burlesk revy, jazz, finstämd visa och poppigare tongångar trängs om utrymmet med små roliga, sorgliga och ibland dråpliga historier ur Monicas liv.
Charlotta Sairio har tidigare varit med i Kultur på Landsbygd och är en mycket omtyckt sångerska och skådespelerska, här förstärkt med Klabbe Hörngren.

Kulturcafé Önskas musik eller berättelser från t.ex. Mellanöstern eller Östra Afrika? Om ni har önskemål i er förening, hör av er! 

 

När vi tillsammans bestämt när, var och hur. Fyll i följande formulär: Arrangörsinfo

Man kan också hitta föreställningar på www.scenkonstportalen.se

 

Hur gör man?

Kolla med de andra i din styrelse om inte något av detta skulle passa hos er. Eller ska kanske era besökare få vara med att välja? Våga gärna något nytt.
Hör av er till Gunilla och boka datum, kontaktuppgifter, se nedan.
Ni får fylla i ett formulär med tid och detaljer om arrangemanget.
Ni kontaktar ert studieförbund.
Ni träffas några gånger och planerar och förbereder, och har en studiecirkel.
Ni har ett lyckat arrangemang med fullt av glad och nöjd publik.
Ni rapporterar ert arrangemang.
Ni får en faktura från artisten.
Ni får bidrag från Kultur på Landsbygd.

Om ni vill arrangera något annat då?
Då finns ett småplatsstöd att söka av oss. Läs mer på
varmland.riksteatern.se/smaplatsstod/