Utbud för små scener

Hej och välkomna

till Kultur på Landsbygd. Ni som tillhör Bygdegårdarnas Riksförbund, Folkets Hus och Parker eller Våra Gårdar är välkomna att arrangera de föreställningar som erbjuds nedan. Tillsammans skapar vi en levande landsbygd.

Föreställningarna är anpassade för små scener i lagom längd och har paus så att publiken kan dricka kaffe och prata. Så ta chansen att duka upp kaffet i er gård och mötas över ett stycke god kultur och härligt svängig musik. Kontakta gärna Gunilla Fält, projektledare Kultur på Landsbygd, 070-348 13 21, gunilla(at)riksteaternvarmland.se.

Aktuella föreställningar ser du nedan.

Studiecirkel

Vi vill gärna att ni har en studiecirkel i anknytning till arrangemanget, t.ex. med två träffar före arrangemanget om marknadsföring, fördelning av arbetsuppgifter etc. och ett avslutande efter arr. med utvärdering. Man kan också ha en litteraturcirkel eller annat. Då har man möjlighet till ytterligare subventionering med 1.000 kr. Kontakta ert studieförbund och nämn detta vid bokning.

Utbud för  hösten 2018 och våren 2019

Välkomna att ta del av det utbud som erbjuds Värmlands arrangörsföreningar i vår, möjligt tack vare samarbete mellan Riksteatern Värmland och SAMSAM. Här nedan finns utvalda föreställningar som passar just era scener. Tack vare subventioner blir er kostnad 5.000 kr om inget annat står. Vi önskar att man samarbetar med ett studieförbund (om inte annat för STIM-regler) och om ni också har cirkel kring ert arrangemang (ni träffas ju några gånger ändå) så kostar föreställningen 4.000 kr.
Kontakta Gunilla Fält vid intresse: gunilla@riksteaternvarmland.se tel: 070-348 13 21

Vår meny

Och glöm inte att ni kan få 1000 kr rabatt vid studiecirkel.

Schlagadoff – Duo Danzeros

Schlagadoff! – en kompromisslös variete
Av Duo Danzeros cirkus och teater
Ett axplock av olika nummer ur SCHLAGADOFF!:
Ett kul nummer, en flexibel uppfinning, kullerbyttsmannen, Hubert, trolleri, bordsakrobatik och Sole Mio!

Se Stig – Johan Evertsson och Sven Benediktusson

– Ingen märker Stigs närvaro. Det utmärker Stig. Se Stig heter föreställningen om den alldeles vanlige men osynlige Stig Valdemar Bengtsson. Stig blev inte vald sist. Han blev inte vald alls. En föreställning med monolog och underbar pianomusik. Kan bokas i oktober 2018. Se trailern och Läs mer här 

Vattnet
– en berättarföreställning efter Torgny Lindgrens novell.
En skådespelare på scenen. Allvar och humor blandas. En avskalad föreställning. Full av liv!
25 oktober kommer skådespelaren Kaj Ahlgren med sin föreställning till Hammarö. Det går att boka föreställningen till den 26 oktober eller längre fram i vår. ” magiskt, vi sitter andlösa,… //
”En pjäs med djup, inkännande och känsligt framförd av Kaj Ahlgren.”
Tips! Ha en studiecirkel där ni läser Torgny Lindgren

Allsångskväll
För kärlekens skull – en hyllningskonsert till Ted Gärdestad!

Bertil Engh & Bertil Andersson har ett förflutet i Pastellerna och när de kom upp till Stockholm och spelade in skivor hörde de tidigt talas om den unge superbegåvningen Ted. Om bl.a. detta och lite Ted-biografi berättar Bertil och Bertil mellan sångerna.

Sång, dans och humor: En kväll med Monica
Lingonris i coctailglas OCH dansföreställningen Afternoon Tea

Begränsat antal! Paketpris 5000 kr. I samarbete med Region Värmland – Dans. Föreställningarna kan bokas i november.

Charlotta Sairio – Lingonris i coctailglas 
Musik och berättarföreställning. En resa i Monica Zetterlunds fotspår – burlesk revy, jazz, finstämd visa och poppigare tongångar trängs om utrymmet med små roliga, sorgliga och ibland dråpliga historier ur Monicas liv.
Charlotta Sairio har tidigare varit med i Kultur på Landsbygd och är en mycket omtyckt sångerska och skådespelerska, här förstärkt med Klabbe Hörngren.

 

Värmdans presenterar

Afternoon Tea – en dansföreställning

koreograferad av Lidia Wos
musik: Monica Zetterlund – Vilse valsen
Afternoon Tea är ett kort dansverk (10 min) där tre lite udda individer samlas runt ett bord för att lista ut hur en traditionell engelsk tebjudning går till. Kan passa i samband med kaffepausen, eller kanske eftermiddags-te-pausen.
Genom kroppsspråk och musikalitet försöker de tre damerna kommunicera med varandra i något som blir den mest spektakulära te-bjudningen du någonsin sett. Dansen är fylld av glädje, fantasi, detaljrikedom, absurd humor och överraskande vändningar.

The Hebbe Sisters
Trots sin ringa ålder har de hunnit med att glädja så många med sin sprittande energi och skönsång. De tre systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe utstrålar glädje och musikalitet så det sjunger om det! De har en förkärlek för swingmusik, men har även sånger från andra genrer på repertoaren som de levererar med sångglädje, närvaro, tonsäkerhet och energi. The Hebbe Sisters kan man boka i höst och vår. Begränsat antal spelningar. Hör och se smakprov på deras Facebook-sida facebook.com/thehebbesisters/
Två val erbjuds:

1. The Hebbe Sisters, 5000 kr.
2. The Hebbe Sisters med föräldrarna i Duo Sentire. Tillsammans har de släppt två skivor. Högklassig musik och stämsång, 8000 kr.

Mona Nylin
Mona är den världsvana musikern, sångerskan och konstnärinnan som släpper nytt egenskrivet album i början av 2019. Hon kommer gärna till er och spelar och sjunger hos er efter den 29 januari.

Du kan läsa mer om Mona här: monanylin.wixsite.com/monanylin

Lyssna här:

Mona Nylin Hela vägen hem:

 

 

Arne – ett frihetsbegär
Om ”Arne på båten” Av och med Josef Säterhagen. Dramatisering baserad på Åke Moqvists böcker De Ovanliga. Josef har nyligen turnerat i Örebro län med denna föreställning.

Kulturcafé Önskas musik eller berättelser från t.ex. Mellanöstern eller Östra Afrika? Om ni har önskemål i er förening, hör av er! 

När vi tillsammans bestämt när, var och hur. Fyll i följande formulär: Arrangörsinfo

 

Man kan också hitta föreställningar på www.scenkonstportalen.se

 Hur gör man?

Kolla med de andra i din styrelse om inte något av detta skulle passa hos er. Eller ska kanske era besökare få vara med att välja? Våga gärna något nytt.
Hör av er till Gunilla och boka datum, kontaktuppgifter, se nedan.
Ni får fylla i ett formulär med tid och detaljer om arrangemanget.
Ni kontaktar ert studieförbund.
Ni träffas några gånger och planerar och förbereder, och har en studiecirkel.
Ni har ett lyckat arrangemang med fullt av glad och nöjd publik.
Ni rapporterar ert arrangemang.
Ni får en faktura från artisten.
Ni får bidrag från Kultur på Landsbygd.

Om ni vill arrangera något annat då?
Då finns ett småplatsstöd att söka av oss. Läs mer på
varmland.riksteatern.se/smaplatsstod/