Kultur på Landsbygd

Vårt utbud hittar du nedan.

Utbud för hösten 2019

Välkomna att ta del av det utbud som erbjuds Värmlands arrangörsföreningar i vår, möjligt tack vare samarbete mellan Riksteatern Värmland och SAMSAM. Här nedan finns utvalda föreställningar som passar just era scener. Tack vare subventioner blir er kostnad 5.000 kr om inget annat står. Dessa priser gäller främst bygdegårdsföreningar, fhp-föreningar och Våra Gårdar-anslutna föreningar, men även andra i mån av intresse.

Studiecirkel

Vi vill gärna att ni har en studiecirkel i anknytning till arrangemanget, t.ex. med två träffar före arrangemanget om marknadsföring, fördelning av arbetsuppgifter etc. och ett avslutande efter arr. med utvärdering. Man kan också ha en litteraturcirkel eller annat. Vid registrerad cirkel hos ert studieförbund har man möjlighet till subventionering med 1.000 kr. Kontakta ert studieförbund och nämn detta vid bokning.

Vi önskar att man samarbetar med ett studieförbund (om inte annat för STIM-regler) och om ni också har cirkel kring ert arrangemang (ni träffas ju några gånger ändå) så kostar föreställningen 4.000 kr. Mer om STIM.

Kontakta Gunilla Fält vid intresse: gunilla@riksteaternvarmland.se tel: 070-348 13 21

 

Vår meny för hösten 2019
utbudsblad höst19

 

Selma och Lagårdsanna

En berättarföreställning om Selma Lagerlöf och hennes piga Lagårdsanna. Sorg och allvar blandas med komik och musik.

Lagårdsanna berättar om sig och sitt liv på Mårbacka när Selma själv kommer på besök.  Två skådespelare, Carina Ekman och Eva-Mi Tapper, och minimal scenografi. Föreställningen har spelats på flera äldreboenden i Karlstad med stor framgång. Denna föreställning kan spelas måndagar, torsdagar och helger.

 

”Fröken” – Västanå teater

Fröken, ur Hjortronlandet, av Sara Lidman
Regi av Leif Stinnerbom
Västanå Teater presenterar en berättelse i ord och ton med Magdalena Eriksson och Alva Granström, två unga folkmusiker som tagit upp berättandet som levande och självklar del i sitt musicerande konstnärsskap.

Fröken är en levnadskonstnär, en konstnärsfigur med flera talanger, men han bär på en mörk historia.

En föreställning speciellt framtagen av Leif Stinnerbom med tanke på mindre scener och arrangörer. Kan spelas 4-17 mars
Pris 5000 kr för Bygdegårdsföreningar, Fhp-föreningar och anslutna till Våra Gårdar, annars 9000 kr. Läs mer här>> Länk

 

 

Lingonris i coctailglas OCH dansföreställningen Afternoon Tea

Charlotta Sairio
Musik och berättarföreställning. En resa i Monica Zetterlunds fotspår – burlesk revy, jazz, finstämd visa och poppigare tongångar trängs om utrymmet med små roliga, sorgliga och ibland dråpliga historier ur Monicas liv.
Charlotta Sairio har tidigare varit med i Kultur på Landsbygd och är en mycket omtyckt sångerska och skådespelerska, här förstärkt med Klabbe Hörngren. Läs mer här>>

Afternoon Tea är ett kort dansverk (10 min) där tre lite udda individer samlas runt ett bord för att lista ut hur en traditionell engelsk tebjudning går till. Kan passa i samband med kaffepausen, eller kanske eftermiddags-te-pausen.

Genom kroppsspråk och musikalitet försöker de tre damerna kommunicera med varandra i något som blir den mest spektakulära te-bjudningen du någonsin sett. Dansen är fylld av glädje, fantasi, detaljrikedom, absurd humor och överraskande vändningar.
Läs mer och få smakprov här: Länk>>http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/6664

 

 

 

 

 

HEL
Jäders teater
I vår berättelse stiger den nordiska mytologins väsen ner till underjorden. Det är ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin som reser till underjordens Gudinna Hel för att förmå henne att stoppa människorna från att gräva upp olja, kol och gas – det som kallas fossila bränslen.

En pjäs som handlar om vårt klimat, vår natur, vår framtid och om att läka. En pjäs om att bli Hel.
På scen står Katarina och Håkan Jäder och Nina Perez, som också gjort musiken.

Denna föreställning kostar lite mindre så 2000 kr får ni betala för denna och ni måste ha bokat något annat ur utbudet under samma termin, annars 4000 kr. Inget avdrag för studiecirkel för denna föreställning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Folkvisor från Irland och Skottland
Dag Westling
Dag turnerar regelbundet med programmet Folkvisor från Irland och Skottland, när han inte spelar med irländska bandet Quilty. På gitarr, five string banjo, tin whistle och med sång framför Dag ett soloprogram av irländska och skotska folkvisor samt lite amerikansk old- time. Dags genuina känsla för den irländskamusiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sång.
Dag har genom åren samarbetat musikalisk med många välkända artister som bl.a.gitarristen Ian Carr och inte minst med Tomas Ledin på albumet ”Höga Kusten”.

 

 

På liv och död – En poetisk föreställning
med Ismael Ataria
Ismael Ataria är prisbelönt poet och artist med hundratals uppträdanden i ryggen. Hans dikter har berört tusentals människor över hela landet och hans närvaro på scenen fortsätter att fascinera människor i alla åldrar. Den som sett Ismael uppträda vet att det blir en poetisk upplevelse utöver de vanliga.

I Ismaels texter möts det vardagsnära och magiska. På liv och död är en föreställning som inte lämnar någon oberörd.

Jeja och de kaxiga myrorna
Stefan Demerts härligt humoristiska visor är en del av den svenska visskatten. Tyvärr gick han själv bort under förra året.
Visklubb -67 satte ihop denna föreställning för att hedra Stefan Demerts minne. De bjöd in Jeja Sundström, hans livskamrat i många år och därefter spelkamrat, kollega och bollplank långt in på 2010-talet.
18-20 okt samt 25-27 okt kan de spela hos er!

Kulturcafé Önskas musik eller berättelser från t.ex. Mellanöstern eller Östra Afrika? Om ni har önskemål i er förening, hör av er!

Man kan också hitta föreställningar på www.scenkonstportalen.se

 Hur gör man?

Kolla med de andra i din styrelse om inte något av detta skulle passa hos er. Eller ska kanske era besökare få vara med att välja? Våga gärna något nytt.
Hör av er till Gunilla och boka datum, kontaktuppgifter, se nedan.
Ni får fylla i ett formulär med tid och detaljer om arrangemanget. Arrangörsinfo
Ni kontaktar ert studieförbund.
Ni träffas några gånger och planerar och förbereder, och har en studiecirkel.
Ni har ett lyckat arrangemang med fullt av glad och nöjd publik.
Ni rapporterar ert arrangemang.
Ni får en faktura från artisten.
Ni får bidrag från Kultur på Landsbygd.

 

Kontakta Gunilla Fält direkt, för att till exempel komma med på mejllista: Gunilla Fält 070-348 13 21, gunilla@riksteaternvarmland.se