Biljettsläpp

Missa inte något! Redan nu kan man boka biljett till några av vårens
oumbärliga föreställningar. Julklapp kanske?

Wermland Operas Julturné 2017

Här kan ni läsa mer om Stefan Ljungqvist med son och musiker – som tillsammans skapar stämning hos 23 arrangörsföreningar runt om i Värmland.

www.wermlandopera.com/evenemang/julturne-2017

Välkommen till Utbudsdag 2018

– Sveriges största mötesplats för mellansvenska scenkonstarrangörer! Det här är en dag för er!
Utbudsdag 2018 genomförs lördagen den 3 februari, på Culturen i Västerås.
Anmälningsformuläret är öppet och sista anmälningsdag är den 14 december 2017.

Anmäl dig genom att klicka här.

Avgift för arrangörer: 480 kr exkl. moms (600 kr inkl. moms) per person
Avgift för deltagare från kommunala och regionala institutioner och förvaltningar: 1 000 kr exkl. moms (1 250 kr inkl. moms) per person
Avgiften inkluderar allt som händer under hela dagen + lunch, eftermiddagsfika och hemresemacka. Förmiddagsfika finns att köpa i caféet.

Ytterligare information om utbudsdagen kommer att skickas ut till alla anmälda i slutet på januari 2018!

Repertoarträff i Karlstad

Inbjudan till en träff för teaterföreningar fylld med information om Riksteaterns repertoar.  

När: måndag 13 november

Tid: klockan 18:00-20:30

Var: hos Riksteatern Värmland, Lagergrens gata 2, Karlstad. Ring till Gunilla för insläpp, 070-348 13 21.

Vi kommer under kvällen gå igenom era intryck från årets Anbud Live, som ägde rum 6-8 oktober, och berätta mer om den kommande repertoaren för hösten 2018 samt våren 2019 med sista beställningsdag den 3 december 2017. Vi kommer tillsammans diskutera repertoarval utifrån era gagelistor samt hur säljcykeln ser ut på Riksteatern.
Ni som deltog under Anbud Live 6-8 oktober uppmanas att ta med era reflektioner och intressen av repertoaren därifrån för vidare diskussion.

Ni som inte var med under Anbud Live får genom denna träff en mindre presentation anpassad till just er och era lokaler. Marie har med sig föreningarnas individuella gagelistor.

Anmäl er via denna länk senast den 27 oktober:

http://formular.riksteatern.se/repertoartraff-i-karlstad

Kaffe, te och smörgåsar kommer att serveras under kvällen. Ev. specialkost går att anmäla via länken.
Varmt välkomna!

Marie, Leif & Gunilla

Kulturens betydelse för hälsa – seminarium

Riksteatern Värmland och Region Värmland i samarbete med Karlstads kommun, Karlstads universitet och Landstinget i Värmland bjuder in till ett seminarium om kultur och hälsa.

Välkommen till ett seminarium om kulturens betydelse för hälsan. Seminariet är en fortsättning på konferensen Kultur och hälsa – vi gör det tillsammans som arrangerades i april 2017.

När: Torsdag 30 november

Tid: kl. 13.30 – 16.15

Plats: Karlstad CCC, Tage Erlandersgatan 8A, Karlstad

PROGRAM

13.30 Inledning

13.45 Den kulturella hjärnan

Vi behöver kultur för att må bra, men varför? Professor emeritus Gunnar Bjursell har tidigare forskat på geners betydelse för folksjukdomar. Under de senaste åren har han engagerat sig i forskningsfältet kring kultur, hjärna och hälsa och varit med vid satsningen Kultur och hälsa vid Göteborgs universitet. Sen några år driver han Cultural Brain Initiative vid Karolinska Institutet. Under föreläsning guidar han oss inom den senast forskningen som visar hur musik, kultur och känslor påverkar hjärnan och hela vår organism positivt. Många studier visar att kulturella upplevelser är rena medicinen för vår hjärna och hjälper oss att hålla oss pigga och friska längre.

15.15 Fika och samtal – hur går vi vidare och gör det tillsammans?

Efter föreläsningen samtalar vi i mindre grupper och reflekterar över det vi nyss hört.

16.00 Samling och avslutning

ANMÄLAN

Anmäl dig senast 20 november via e-post till marie.persson@regionvarmland.se Glöm inte att ange eventuell specialkost eller behov av särskilda tillgänglighetsanpassningar. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, men kan överlåtas. Bekräftelse skickas till anmälda deltagare.

Deltagande är kostnadsfritt.

Mer information:

http://www.regionvarmland.se/event/kulturens-betydelse-for-halsa/ 

Just nu i en reklamradio nära dig…

Demokratins gränser under lupp

Demokrati

Riksteatern Värmland deltar i projektet DEMOKRATINS GRÄNSER, ett lokalt nätverk i Karlstad med omnejd. Hur vår medverkan ska se ut kommer att offentliggöras senare.

Projektet DEMOKRATINS GRÄNSER är en gemensam och övergripande benämning på ett antal olika arrangemang, såsom teatrar, föreläsningar, utställningar, studiecirklar och konserter, i Karlstad med omnejd under hösten 2017 och våren 2018.

Projektet utgår från Riksteaterns tematiska spår Demokratins gränser.

Målsättningen är att det hos invånare i Karlstad/Värmland under hösten och nästa vår skapas en känsla av här pågår en enad satsning på samtal och diskussioner om demokratin, dess värde i vårt samhälle och vikten av att vi står upp för dess överlevnad. Eftersom 2018 är valår känns det extra viktigt att stimulera till samtal och diskussioner om dessa viktiga frågor. Vad vill vi egentligen med vårt samhälle och dess framtid?

Genom att projektet omfattar ett brett utbud av deltagande föreningar, organisationer och institutioner kan vi nå ett stort antal grupper i samhället och därmed också erbjuda många olika forum för möten mellan människor. I sann demokratisk anda!

Projektsamordnare: Evalena Lübeck, Karlstads Riksteaterförening

Deltagande aktörer:

Karlstads Riksteaterförening

Riksteatern Värmland

Värmlands Museum

Wermland Opera

Karlstads Universitet

Värmlands Konstförening

Brottsförebyggande centrum 

ABF 

Folkuniversitetet 

Studieförbundet Vuxenskolan

Studiefrämjandet 

Karlstads Bokcafé

Humanistiska föreningen

Sensus

Amnesty International Karlstad

Studieförbundet Bilda

Värmlandsteatern

Konstfrämjandet 

AFS – Interkulturell utbildning 

Molkoms Folkhögskola

Hembygdsgillet

Välkommen!

Välkommen till Riksteatern Värmlands hemsida. Här kan du hitta teaterföreningar, läsa om Kultur på Landsbygd, söka småplatsstöd, hitta föreställningar mm.

Om du ännu inte är medlem så föreslår vi att du blir det. Läs om fördelarna om att vara med i en Riksteaterförening här: riksteatern.se/bli-medlem

Sen föreslår vi att du blir det – Medlem alltså! Här hittar du de värmländska föreningar som du kan stödja genom att bli medlem: varmland.riksteatern.se/teaterforeningar-i-varmland

Karlstads förste fristadsförfattare, vår medarbetare, vill stanna i Värmland

 

 

 

 

 

Karlstads fristadsförfattare Asad Buda vill av säkerhetsskäl inte låta sitt ansikte fotograferas. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Han har levt under dödshot i Afghanistan och suttit fängslad i Iran. Karlstads förste fristadsförfattare, Asad Buda, hoppas kunna stanna här och starta nya projekt när tiden som fristadsförfattare.

Den första tiden efter att han kom till Karlstad i maj 2015 var visserligen svår, han kände sig deprimerad och isolerad. Men med tiden blev det bättre. Och den hjälp han fick genom att få komma till Karlstad har betytt oerhört mycket, berättar han.

De hjälpte mig i en tid när jag verkligen behövde det. Hade jag inte fått hjälpen, så är jag 90 procent säker att jag hade blivit dödad”

Vi lär oss mer tillsammans

I vår fortsätter Kultur på Landsbygd och Riksteatern Värmland att vidareutbilda Värmlands arrangörer.

Den 24 april kan du som vill lära dig mer om hur man når publik via Facebook komma till Sunne bibliotek och lära dig mer. Läs mer och anmäl dig här>>

Den 25 april kan du som är ny eller gammal ordförande eller sekreterare komma till ABFs lokaler på Kronoparken i Karlstad och få en nyttig genomgång av hur du kan jobba mer effektivt. Läs mer och anmäl dig här>>