Karlstads förste fristadsförfattare, vår medarbetare, vill stanna i Värmland

 

 

 

 

 

Karlstads fristadsförfattare Asad Buda vill av säkerhetsskäl inte låta sitt ansikte fotograferas. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Han har levt under dödshot i Afghanistan och suttit fängslad i Iran. Karlstads förste fristadsförfattare, Asad Buda, hoppas kunna stanna här och starta nya projekt när tiden som fristadsförfattare.

Den första tiden efter att han kom till Karlstad i maj 2015 var visserligen svår, han kände sig deprimerad och isolerad. Men med tiden blev det bättre. Och den hjälp han fick genom att få komma till Karlstad har betytt oerhört mycket, berättar han.

De hjälpte mig i en tid när jag verkligen behövde det. Hade jag inte fått hjälpen, så är jag 90 procent säker att jag hade blivit dödad”