Danskväll

Välkomna till en danskväll med Riksteatern Värmland och Region Värmland.

29 november 17.30 på Spinneriet Karlstad

Fri entré vid föranmälan! (begränsat antal fribiljetter, men såklart kan man ändå komma och se föreställningen)

 Kvällen är för er som vill lära er mer om modern dans eller arrangera mera dans eller bara är nyfikna. Ni som är inbjudna är med i en teaterförening eller annan förening som arrangerar kultur (skicka gärna vidare eller tipsa någon i din förening som kan vara intresserad). Vi kommer att ha en gemensam introduktion och bland annat prata om vad ”modern dans” är och hur vi kan hitta en danspublik här i Värmland.  Håkan Mayer håller i ett samtal med Jo Ehnsjö, Tove Klang, Linn Eriksson och Maria Pihl. Håkan presenterar sedan föreställningen Leviathan med James Wilton Dance Company, som bygger på Moby Dick.

James Wilton är en prisbelönt koreograf med hela världen som sin arbetsplats. Efter dansföreställningen kommer han att ha ett ”artist-talk” med publiken.

Anmäl till Gunilla gunilla@riksteaternvarmland.se, senast 23 november.

Här kan ni se mer om denna föreställning:

https://www.youtube.com/watch?v=MG6lUeYFhlg

Gästspel av den unge men redan väletablerade och prisbelönte koreografen James Wilton. Det är atletisk dans på hög nivå. Fysiskt, visuellt och virtuost. Som publik sitter man på helspänn och med andan i halsen. De 6 dansarna blandar modern dans med martial arts, capoeira och partnering och berättar historien om kapten Ahab och hans kamp med ett livsfarligt men vackert vilddjur.

Lika vackert som själva havet … Människa mot natur.